fbpx

Zomertochten 2020

Varen over de Oosterschelde, zwemmen en een heerlijke BBQ of een pannetje mosselen!

Met onze Zomertocht vaar je met een groep vrienden, familie of vrienden een vaartocht over de Oosterschelde vanaf Yerseke in de richting van Wemeldinge. We zullen tijdens de tocht bij een zandplaat voor anker gaan. Hier is het mogelijk om te zwemmen en te genieten van het weer onder het genot van een hapje en een drankje. Varen met onze speed-rib of juist in een band achter de rib mee te stuiteren is op aanvraag ook mogelijk. Neem plaats op het achterdek of de fly-bridge en geniet!

Een heerlijke lunch of diner is vooraf bij te boeken zodat jullie kunnen genieten van een heerlijke barbecue of verse zeeuwse mosselen. Je kunt vooraf laten weten wat je graag zou willen eten!

De boekingsmodule is bedoeld voor het boeken van een vaartocht met een hele groep. Bent u met een klein gezelschap maar wilt u graag varen dan kan dit uiteraard ook bij ons. Wij zullen op een gewenste datum een groep samenstellen. Neem contact met ons op en vertel wanneer u wilt genieten van een volledig verzorgde vaartocht. Laat weten met hoeveel personen u komt en wat uw wensen zijn!

Een vaartocht is al mogelijk vanaf €50,- per persoon bij 10 personen.

Geplande arrangementen deze zomer!

Vaartocht met solexreis

Vaartocht over Oosterschelde naar het Veerse Meer

Zeehondentocht vanaf Kortgene

Vaartocht over Veerse Meer vanaf Kortgene

Vaartocht over de Westerschelde en rit in een stoomtrein

Thais op het water

Duur tocht

4 uur (incl. 1,5 uur varen)

*Uitbreiding mogelijk

Wanneer

Elke dag in de maanden van Mei tot Oktober

Extra’s

Uitgebreide lunch en diner

Mogelijkheid voor het bijboeken van een heerlijk pannetje mosselen / barbecue.

Bier en wijn tijdens het diner

Heerlijke (speciaal-) bieren, wijnen en andere drankjes op nacalculatie.

Vaartocht met solexreis vanaf Goes

Een heerlijke middag en avond buiten zijn, zowel op het water als te land. Dat wilt u toch ook? Schrijf in voor onze vaartocht met solexreis vanaf Goes!

Op de solex naar Yerseke

We verzamelen op het terrein tegenover de Praxis, aan de overkant van het kanaal. U stapt daar op een solex (maar u kunt ook kiezen voor een scooter of fiets). Via een prachtige route door het Zeeuwse landschap rijdt u van Goes naar het vissersdorpje Yerseke. De route loopt langs een aantal mooie Zeeuwse plaatsjes en over de zeedijk, waar u een adembenemend uitzicht hebt over de Oosterschelde.

Bezoek aan de oesterputten

Aangekomen in de pittoreske haven van Yerseke verzamelen we bij ons jacht de Amelia waar u even uitrust en geniet van koffie en gebak. Daarna lopen we naar de beroemde oesterputten en de Oesterij, waar wij u alles vertellen over de oester- en mosselvangst. We bezoeken het kleine museum en voor de liefhebber is er de mogelijkheid om een verse oester te proeven.

Vaartocht naar Goes

Om 17:00 vertrekken we weer richting schip en verlaten de haven van Yerseke. We varen over de Oosterschelde richting het Goese Sas, waar u prachtig zicht heeft door het avondlicht. We schutten door de sluizen en varen richting de binnenstad over het kanaal naar Goes, waar we u afzetten bij het vertrekpunt. Wij bieden ook de mogelijkheid om te overnachten aan boord!

Gaat u mee op onze vaartocht met solexreis? Neem contact met ons op!

Wanneer? Dinsdag 7 juli, 21 juli, 4 augustus, 18 augustus, 1 september, 15 september, 22
september, 29 september.
Prijs p.p.:  vanaf €50 (Fiets)
Inclusief: solex- of fietsverhuur, vaartocht, koffie & gebak, frisdrank, snacks tijdens vaartocht

Vaartocht over Oosterschelde naar het Veerse Meer

Een heerlijke dag verblijven op de Amelia, varend over de prachtige Zeeuwse wateren. Geniet van Zeeland en vaar mee met onze vaartocht over het Veerse Meer

Vertrek vanuit Goes ’s Ochtends stapt u aan boord van de Amelia in de prachtige stadshaven van Goes, waar u wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie en ship-made gebak. We gooien de trossen los en varen langs het Goese Meer en over het Goese Sas naar de Oosterschelde, het grootste nationale park van Nederland. 

Varen over het Veerse Meer Onderweg geniet u op de Fly-bridge (bovendek) van een heerlijke lunch gemaakt in eigen keuken. In de loop van de middag bereiken we de Zandkreeksluis bij Kats en gaan we het Veerse Meer op. Onderweg kunt u lekker zwemmen, of een leuke wandeling maken op één van de eilandjes die het Veerse Meer rijk is. We kunnen ook een stukje varen met de kleine boot, waarbij u met een luchtband achter de boot kunt “surfen”. 

Op de solex terug naar Goes Aan het einde van de middag gaan we voor anker bij de Meerkoet in Wolphaartsdijk, waar u op de solex, scooter of fiets weer terug rijdt naar Goes. Onderweg geniet u van het prachtige uitgestrekte Zeeuwse landschap

Wij bieden ook de mogelijkheid om te overnachten aan boord! 

Gaat u mee op onze vaartocht over de Oosterschelde en het Veerse Meer? Neem contact met ons op! 

Wanneer? Donderdag 9 juli, 23 juli, 6 augustus, 20 augustus, 3 september, 17 september, 24 september, 1 oktober.

Prijs p.p.: vanaf € 50,- (fiets)

Inclusief: vaartocht, koffie & gebak, frisdrank, lunch tijdens vaartocht, solex- of fietsverhuur 

Zeehondentocht vanaf Kortgene

Een heerlijke dag aan boord van de Amelia, met prachtig uitzicht over de Zeeuwse wateren. Vanaf het toeristische plaatsje Kortgene varen we naar de Oosterschelde, waar u de zeehondjes kunt zien! Vaart u mee? 

Vaartocht van Kortgene naar de Zeelandbrug In het toeristische plaatsje Kortgene op Noord-Beveland stapt u aan boord van de Amelia, waar u ontvangen wordt met een lekker kopje koffie en een Zeeuwse bolus. Vanaf Kortgene varen we naar de Oosterschelde. Eventueel kunt u ook opstappen bij de Meerkoet in Wolphaartsdijk, waar wij langs varen. 

Zeehondjes spotten op de zandplaat Tijdens deze tocht vaart u in een kleine groep op de Oosterschelde met de Amelia. Midden in de Oosterschelde bevindt zich een zandplaat die bij laag water boven water komt te liggen. Bij laag water liggen hier tientallen zeehonden te genieten van de zon, welke u van gepaste afstand kunt bewonderen in hun natuurlijke omgeving. U zult de zeehonden van heel dichtbij zien! Zodra wij om de zandplaat heen gaan is de 5 kilometer lange Zeelandbrug vanaf het water zeer goed te zien, een ‘Kodak momentje’

Terug naar Kortgene Op de terugweg naar Kortgene geniet u van het prachtige uitzicht op het bovendek of in de salon. Breidt uw tocht uit met een heerlijke lunch of diner aan boord, onder het genot van een lekker drankje. Deze tocht is zeer geschikt voor kinderen, ze zullen het geweldig vinden! 

Gaat u mee op onze vaartocht over het Veerse Meer? Neem contact met ons op

Wanneer? Vrijdag 10 juli, 24 juli, 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september, 25 september, 2 oktober.

Prijs p.p.: € 65,- lunch € 15,-

Inclusief: vaartocht, koffie en gebak 

Vaartocht over Veerse Meer vanaf Kortgene

Een heerlijke dag verblijven op de Amelia, varend over de prachtige Zeeuwse wateren en een bezoek aan de Vestingstad Veere. Geniet van Zeeland en vaar mee met onze vaartocht over het Veerse Meer! Vertrek vanuit Kortgene ’s Ochtends stapt u aan boord van de Amelia in de haven van het gezellige dorpje Kortgene, waar u wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie en ship-made gebak. We gooien de trossen los en vertrekken met een kleine groep naar het Veerse Meer. Eventueel kunt u ook opstappen bij de Meerkoet in Wolphaartsdijk, waar wij langs varen. 

Varen over het Veerse Meer naar de vestingstad Veere Tijdens de vaartocht over het Veerse Meer kunt u op de Fly-bridge (bovendek) genieten van het prachtige uitzicht. Na een tijdje komen wij aan in Veere, een oude vestingstad. In Veere gaan we aan wal en heeft u de tijd om de stad te verkennen, te gaan winkelen, te lunchen of een kopje koffie te drinken aan het water. BBQ op het Veerse Meer Aan het einde van de middag varen we terug langs de Veersegatdam en Kamperland en gaan we voor anker of meren we af bij een eilandje in het Veerse Meer. Onze crew verzorgt een heerlijke BBQ, terwijl u geniet van het uitzicht. We serveren verschillende soorten vlees, vis, salades en stokbrood, zodat u niks te kort komt! Na de BBQ varen we via de Meerkoet terug naar Kortgene, waar we afscheid nemen na een heerlijke dag op het water. 

Wij bieden de mogelijkheid om te overnachten aan boord! Of blijf slapen in het gezellige Apart hotel in Kortgene http://www.aparthotel.nl/ Gaat u mee op onze vaartocht over het Veerse Meer? Neem contact met ons op!

Wanneer? Zaterdag 11 juli, 25 juli, 8 augustus, 22 augustus, 5 september, 19 september, 26 september, 3 oktober.

Prijs p.p.: €65,- lunch aan boord € 15,- BBQ € 25,-

Inclusief: vaartocht, koffie & gebak, frisdrank, BBQ

3 tot 5 dagen cruises in Zeeland

Dinsdagmiddag/ avond vertrekken we vanuit Yerseke naar Goes. Bij het uitvaren van de haven geniet u al van de eerste blikken over de Oosterschelde, deze zeearm zult u de komende dagen vanuit verschillende hoeken en op diverse tijden van de dag kunnen meemaken. De Zeelandbrug, juist met ondergaande zon. Of in de morgenuren de zilveren verbinding tussen de Beveland en Schouwen. 

We varen voorbij de ingang van het kanaal door Zuid-Beveland, met aan de oostkant de Verkeerspost Wemeldinge waar gewaakt wordt over de veiligheid op het water. De ingang van de haven van Wemeldinge, langs de Kattendijksedijk, naar het Goese Sas. Daar varen we door de sluis het kanaal op en naar de eindbestemming van die dag de stad Goes. Afhankelijk van de vertrektijd is het mogelijk om aan boord een hapje te eten. Daar blijven we een nachtje liggen en kunt u de volgende morgen de wal op. (Na het ontbijt, of juist voor een ontbijt aan de wal) Die dag beleeft u de stad op de manier die het beste bij u past, mogelijk zelfs om een rondleiding bij te wonen, waardoor u nog meer ziet dan wanneer u alléén de stad in gaat. 

Woensdagavond een diner aan de wal, of aan boord. Daarna heerlijk overnachten in de binnenstad van Goes.

Donderdag gaan we op het gemak weer de stad verlaten en varen we richting het Veerse Meer. Weer paseren we een Sluis (de tweede voor die dag). Onderweg de mogelijkheid een stukje te zwemmen, of spelevaren met de rubber boot. Aan het eind van de dag eten we aan de wal in Kortgene, bij Apart Hotel. Na een laatste afzakkertje gaan we weer op pad richting de Amelia, waar na de nacht weer een geweldige dag staat te wachten.

Vrijdag ontbijten we aan boord. We vertrekken rond 11 uur opnieuw richting de Oosterschelde, het grootste en natste Nationale park van Nederland. Via de sluizen, op naar de zeehondjes die al op ons liggen te wachten op de zandbank. In overleg is deze dag uit te breiden met een bezoek aan Zierikzee of andere plaats in de buurt. Bij terugkeer op het Veerse Meer houden we een BBQ op het achterdek en als het weer mee zit kunt u op de Flybridge genieten van een heerlijke zomeravond, met de ondergaande zon over het water. 

Zaterdag maken we een tocht over het Veerse Meer, daarbij bezoeken we Veere en eventueel Kamperland. Waarbij we voor of na het avondeten kunnen terugvaren naar Kortgene. Natuurlijk kunnen we ook onderweg een lekkere wandeling maken over één van de eilandjes. 

Zondag varen we op het gemak terug naar Yerseke. Tijdens de hele reis kunnen we u over veel onderwerpen iets vertellen, zijn er wensen ergens af te meren, of juist een stukje om te varen, wij passen de reis zoveel mogelijk aan naar de wensen van onze gasten en de mogelijkheden op sportief gebied. 

Deze reis kan geboekt worden van drie tot 5 nachten en u kiest zelf waar u op wilt stappen of als u eerder terug wilt, skippen we één van de tochten. 

Dinsdagen waarop we kunnen vertrekken zijn: 7 juli, 21 juli, 4 augustus, 18 augustus,1 september, 16 september, 23 september of 30 september. 

Wilt u niet één van deze weken mee, maar een weekend op een andere datum of een midweek in het voorjaar, neem dan contact met ons op en u krijgt alle info die u wenst. 

Aan boord slapen kan met 6 gasten, komt u met meer personen, wij varen met 12 gasten, waarvan er dan 6 aan de wal kunnen slapen. 

Wij boeken voor u het hotel aan de wal en verzorgen verder uw hele reis op basis van uw wensen en de mogelijkheden. Dus hoe sneller geboekt, hoe meer kans op juist dat leuke hotelletje wat u zou willen boeken. Neem voor al uw vragen contact met ons op en we bespreken graag uw droomreis in Zeeland. 

Vaartocht over de Westerschelde en rit in een stoomtrein

Een heerlijke dag aan boord van de Amelia, met uitzicht over de prachtige Zeeuwse wateren. In Hoedekenskerke stapt u in een echte ouderwetse stoomtrein die u naar Goes brengt, terwijl u geniet van het uitzicht over het uitgestrekte Zeeuwse landschap. 

Vaartocht van Wemeldinge naar Hoedekenskerke In het pittoreske dorpje Wemeldinge stapt u aan boord van de Amelia, waar u ontvangen wordt met een lekker kopje koffie en een Zeeuwse bolus. Over het “Kanaal door Zuid- Beveland” varen we naar de sluizen bij Hansweert. Na het schutten varen we over de Westerschelde waar vaak grote zeeschepen te bewonderen zijn. Ook is het mogelijk een glimp op te vangen van de zeehonden die een plekje op het droge hebben gevonden. We vervolgen onze tocht naar de haven van Hoedekenskerke. 

Met de stoomtrein naar Goes Voordat we de haven bereiken geniet u aan boord van een heerlijke, huisgemaakte lunch. Na het afmeren gaat u naar het bezoekerscentrum van de SGB (Stoomtrein – Goes – Borssele). Vanaf hier vervolgt u uw weg van Hoedekenskerke naar Goes met een echte oude stoomtrein. Onderweg geniet u van het uitzicht over het uitgestrekte Zeeuwse landschap. 

Solextocht naar Wemeldinge Wanneer u aan bent gekomen in Goes, stapt u op de solex (of scooter of fiets). Via een prachtige route door het Zeeuwse landschap rijdt u van Goes terug naar uw opstapplaats Wemeldinge. De route loopt langs een aantal mooie Zeeuwse plaatsjes en over de zeedijk, waar u een adembenemend uitzicht hebt over de Oosterschelde

Deze tocht is per persoon te boeken op de aangegeven dagen. De ene helft van de groep vaart eerst. De andere helft van de groep gaat eerst met de stoomtrein en vaart ’s middags mee op de Amelia. (Ook voor die groep een lunch aan boord op de Westerschelde). Aan het einde van de middag komen de groepen weer bij elkaar aan boord in Wemeldinge, om de dag af te sluiten met een borreltje (of 2). 

Wilt u deze onvergetelijke dag boeken of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Wanneer? Donderdag 16 juli, 30 juli, 13 augustus en 27 augustus – Overige datums zijn per groep te boeken op de dagen dat de stoomtrein rijd.

Prijs p.p.: vanaf € 85 (bij 20 personen of meer/ fiets)

Inclusief: vaartocht, ticket voor de stoomtrein, koffie & gebak, frisdrank, lunch aan boord, solex- of fietsverhuur. 

Max. aantal plaatsen/tickets: 24 

Thais op het water

In samenwerking met Thong Thai verzorgen we een fantastische walking diner van 3,4 of 5 gangen tijdens een vaartocht over de Oosterschelde.

Deze vaartocht in de avonduren zal u zeker bevallen, de start van de ondergaande zon, gecombineerd met speciaal voor u geselecteerde gerechten uit de Thaise keuken maken deze tocht helemaal compleet. Dit is per persoon te Boeken via de website, telefonisch of per mail.

Alle woensdagen (om de week) Opstappen in Wemeldinge Havenkantoor 17:00 uur!
Voor de zomermaanden: 1, 15 en 29 juli. 12 en 26 augustus en 9 en 16 september. 

Op andere dagen alleen voor groepen te boeken vanaf 10 personen. 

Het arrangement

Laat u verwennen met de gangen walking dinner bereidt door Thong Thai. Heerlijke Thaise gerechten en ook nog eens gezond. Thong Thai bereidt haar gerechten met verse producten en ingrediënten en dat proef je. Lekker knapperige groenten en sappige stukjes vlees, kip of garnalen omdat het maar een korte tijd wordt verhit. Hierdoor blijven de meeste voedingstoffen in het eten zitten. Of een heerlijke frisse papaja-salade die rijk is aan vitamine C. Wat wilt u nog meer, heerlijk en gezond.

Hieronder enkele mogelijkheden van vaarduur en aantal gangen, met prijzen o.b.v. 10 personen.

Varen 2 uur, met een 3 gangen menu, kost dit € 79,50 p.p. Hierin zit ingegrepen het eten en een welkomstdrankje, overige drankjes op nacalculatie. Speciale wijnen bij iedere gang is in een arrangement verkrijgbaar.

Varen 3 uur, met een 4 gangen menu, kost dit € 99,50 p.p.

Varen 4 uur, met een 5 gangen diner, kost dit € 119, 50 p.p.

Varen 2 uur varen en 2 uur stilliggen, met een 5 gangen menu, dan komt het op € 95,- p.p. 

Naast de gerechten die hieronder beschreven worden is het mogelijk om in te schrijven voor een wijnarrangement. 

Tijdens de vaartocht zal, afhankelijk van het aantal gangen, de walking diner bestaan uit: 

3 gangen 

 • Thaise lenterol met huisgemaakte zoete chilisaus en Thaise viskoekjes met zoete chilisaus. 
 • geroerbakte eiernoedels, wortel, taugé, lente-ui en grote garnalen in oestersaus. 
 • een mix van Thaise vruchten in siroop. 

4 gangen 

 • Thaise lenterol met huisgemaakte zoete chilisaus en Thaise viskoekjes met zoete chilisaus. 
 • mangosalade met gefrituurde wonton, lente ui, rode ui en pinda ́s. 
 • geroerbakte eiernoedels, wortel, taugé, lente-ui en grote garnalen in oestersaus. 
 • een mix van Thaise vruchten in siroop. 

5 gangen 

 • Thaise lenterol met huisgemaakte zoete chilisaus en Thaise viskoekjes met zoete chilisaus. 
 • pittige kippensoep met citroengras, koriander, uien, champions en tomaten. 
 • mangosalade met gefrituurde wonton, lente ui, rode ui en pinda ́s. 
 • geroerbakte eiernoedels, wortel, taugé, lente-ui en grote garnalen in oestersaus. 
 • een mix van Thaise vruchten in siroop. 

Max. aantal plaatsen/tickets: 12 

Kosten: vanaf €79,50 p.p.