Vaar Tocht

Vaartocht, Beleef, Ervaar, Voel, Proef en Geniet

Vaar tijdens één van de hieronder genoemde vaartochten met ons mee, of stel u eigen reis samen. Beleef het Nationaal Park Oosterschelde vanaf ons luxe jacht Amelia. Ervaar zelf hoe wij vanuit Yerseke dit prachtige stuk natuur beleven. Voel Zeeland, met de wind in je haren en de zilte lucht in je neus. Proef het verse lekkers uit de zee, zo op uw bord. Bij ons aan boord is genieten echt.

 

 

Vaar ook eens mee. Hieronder vindt u een actueel overzicht van een aantal reeds geplande vaartochten. Per tocht kunt u zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. U kunt direct via het reserveringsformulier inlichtingen vragen of een reservering plaatsen, als u ook eens één van deze vaartochten wilt meebeleven.   Hoe UNIEK is dit: Dat u bij ons het schip kunt reserveren voor iedere vrije datum in de agenda en daarbij de tocht kiest die u wilt, en toch maar b.v. met 2 personen wilt varen.
(29 maart tot 15 juli) Wij bezoeken tijdens de kreeftentocht in deze periode een echte kreeftenvisser die zijn korven ophaalt om de buit binnen te halen. Ondertussen boeit (elastiekjes om de scharen) hij de kreeft en vertelt over dit indrukwekkende dier. Terug aan boord staat er uiteraard een heerlijke kreeftensoep en een halve kreeft op u te wachten. Wederom een unieke ervaring die u kunt delen met vrienden, familie en zaken partners.
(het hele jaar) Weekdieren, schelp- en schaaldieren zijn gerechten die thuis horen op deze tocht. Samen met zeegroenten en andere lekkernijen vormt dit een decor waar uw smaak papillen een feestje hebben. Kunt u zich voorstellen. U zit op het achterdek, de zee beukt vlak naast uw tafel tegen het schip. Op de tafel staat een mooie schaal met schelp- en schaaldieren, een plateau de fruits de mer. Het beste uit de Oosterschelde zo op je bord, mooier bestaat niet. Rauw wat rauw moet zijn en de rest precies de…
(eind juli tot januari) Mossels vind je bijna overal in de wereld. Maar nergens is de mossel zo geliefd als in het Zeeuwse. Door zijn kenmerkende smaak, het verse zeewater van de Oosterschelde en de wijze van verwerken die uniek is in de wereld, is de Zeeuwse mossel wereldberoemd geworden. Bij ons wordt het "zwarte Goud" in een grote pan gekookt en kunt u onbeperkt genieten. Deze mosseltocht is echt voor de mosselliefhebbers. 
(september-april) Oesters, hebben niet alleen een heerlijke smaak, het is vooral beleving. Tijdens het opensteken wordt er een verhaal over de oester verteld. Deze 'Oestertainment', in combinatie met een glaasje bubbels maken voor u een feestje op het water. Oesters met champagne zijn tijdens dit arrangement een feest voor uw zintuigen. Met de zilte buitenlucht van de Oosterschelde en de wind door je haren is dit arrangment helemaal compleet.
Wilt u Zeeland eens vanuit een andere hoek bekijken? Probeer het dan een keer vanaf het water, met een luxe dagtrip op het jacht Amelia. Onder het genot van een heerlijke, typisch Zeeuwse maaltijd kunt u genieten van het uitzicht op de mossel- en oesterbanken, een rustende zeehond op de zandbanken of de idyllische oude stadjes rondom het water. Met een privé crew aan boord kunt u alles te weten komen over de Zeeuwse natuur, maar u komt er ook achter hoe het proeft.  Wij ontvangen u graag op ons…